ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

757655598EA32E6644D5CB6668ADACED

Τα λατομεία Ασβεστοχωρίου, αποκαθίστανται, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται σε χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης. Χάρη στην ετοιμότητα που επέδειξε η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η πρόταση για παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης της περιοχής των λατομείων του Ασβεστοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 2,35 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (το λεγόμενο ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και μπαίνει σε ράγες υλοποίησης. Μάλιστα το έργο είναι μόλις ένα από τα 55 έργα που εγκρίθηκαν πανελλαδικά και μόλις ένα από τα τέσσερα που αξιολογήθηκαν στον νομό Θεσσαλονίκης

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει: «Η αποκατάσταση, αναβάθμιση, προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός της Περιοχής Λατομείων Ασβεστοχωρίου και η μετατροπή της σε χώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «προσγειώθηκε» από ιδέα και όραμα σε υλοποιήσιμο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Δήμος αξιοποίησε το «παράθυρο ευκαιρίας» που «άνοιξε» με την πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, υποβάλλοντας τεκμηριωμένη πρόταση χρηματοδότησης του έργου αυτού η όποια έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τους αξιολογητές, των οποίων προΐσταται η Ειδική Γραμματέας ΕΚΠΑ και Τ.Σ. κα Ευγενία Φωτονιάτα.

Την ικανοποίηση μου αύτη θέλω να μοιραστώ με τους δημότες μου δηλώνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακούραστα να αναζητά τρόπους για την υλοποίηση των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δήμου μας.

Με την άμεση εκπόνηση της μελέτης (χρηματοδοτούμενη) και σε συνέχεια των έργων (χρηματοδοτούμενα) επιδιώκουμε την ανάδειξη των καμινιών ασβέστη, την διαμόρφωση χώρων Πολιτισμού (υπαίθριο θέατρο, Εκθεσιακοί χώροι), την δημιουργία χώρων αναψυχής και περιπάτου με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, την δημιουργία χώρων υποδοχής Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κ.α στην περιοχή των Λατομείων.

Ο Δήμος μας συνεχίζει με σταθερότητα και επιμέλεια, την ανίχνευση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων για να πετύχει τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει, σε όφελος των πολιτών της όμορφης πόλης μας».

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 30/3/2017]