ΜΕΤΑΛΛΑ & ΧΡΥΣΟΣ: ΜΙΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

sxolio-xrimatistirio-athinonΣτα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών ενισχύθηκε χθες το αλουμίνιο, ενώ και ο χαλκός άγγιξε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων, καθώς τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία φούντωσαν τις προσδοκίες για αύξηση της κινεζικής ζήτησης πρώτων υλών. Οι επενδυτές είναι σε αναμονή των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα. Η τιμή του αλουμινίου στην αγορά βασικών μετάλλων του Λονδίνου έκλεισε χθες στα 1.972 δολάρια ο τόνος, έχοντας ενισχυθεί ενδοσυνεδριακά έως και τα 1.981 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014. Σημαντικά κέρδη 0,8% και για τον χαλκό, στα 5.955 δολάρια ο τόνος, αφότου αναρριχήθηκε στα 5.985 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαρτίου.

Άνοδος μίας ποσοστιαίας μονάδας για το νικέλιο, στα 10.135 δολάρια ο τόνος, ενώ ο μόλυβδος παρέμεινε σχεδόν σταθερός, στα 2.351,50 δολάρια ο τόνος.

Αντιθέτως, μικρές απώλειες χθες για τον χρυσό, λόγω της αβεβαιότητας που δήμιουργεί το επίσημο αίτημα της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ε.Ε. και την ώρα που πλησιάζουν οι εκλογές στη Γαλλία. Η τιμή σποτ του πολύτιμου μετάλλου υποχωρούσε 0,25%, στα 1.248,27 δολάρια ανά ουγκιά. Η ανάκαμψη του δολαρίου αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα που άσκησε πιέσεις στον χρυσό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας του Σικάγο, Τσαρλς Ίβανς, τάχθηκε χθες υπέρ των περισσότερων συναδέλφων του που επιθυμούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους.

Πτώση 0,2% για το ασήμι, στα 18,15 δολάρια, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά τεσσάρων εβδομάδων που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οριακή άνοδος για την πλατίνα, στα 950,50 δολάρια ενώ το παλλάδιο κατέγραφε κέρδη άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, στα 797,50 δολ.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 31/3/2017]