ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΕΡΙΣΣΟ & ΝΙΚΗΤΗ

jiropotamΔιαβάζουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πως στο Ξηροποτάμι Χαλκιδικής, στην περιοχή της Ιερισσού, ξένη επενδυτική εταιρία αγόρασε από ιδιώτες 120 στρέμματα μπροστά στη θάλασσα και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει δύο συγκροτήματα. Το ένα μόνο με βίλες και το δεύτερο με κεντρική ξενοδοχειακή εγκατάσταση, αλλά και βίλες. Στόχος των επενδυτών, που προσπαθούν να μην αποκαλυφθεί το προφίλ τους, είναι να τεθεί η μονάδα σε λειτουργία το 2019.

Στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ διαβάζουμε πως τρέχει η επένδυση των 50 εκατ. στον Άγιο Ιωάννη Νικήτης. Την προηγούμενη Παρασκευή υπεγράφη από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 250 δωματίων, επιφάνειας 13.000 τ.μ., αλλά και παραθεριστικού οικισμού 25.000 τ.μ., με 120 κατοικίες. Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ένας από τους 16 συνολικά φορείς που εγκρίνουν τη μελέτη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η οικογένεια Μεντεκίδη αναμένει ακόμη την έγκριση από m δασική υπηρεσία, ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει την περιβαλλοντική μελέτη και τη μελέτη πολεοδόμησης που αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Σχόλιο: Οι επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες, αλλά κάποιοι δεν δικαιούνται να μιλούν για «εξορυκτική μονοκαλλιέργεια» όταν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την ανταλλάξουν με «τουριστική μονοκαλλιέργεια»…