ΔΥΝΑΜΙΚΟ​ ​ΞΕΚΙΝΗΜΑ​ ​ΓΙΑ​ ​ΤΟΝ​ ​ΝΕΟ​ ​ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ​ ​ΣΥΜΒΟΥΛΟ​ ​ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ​ ​ΧΡΥΣΟΣ

delphi_forum_ii-1-730x400Ο κος Δημήτρης Δημητριάδης είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός A.E. και των Χρυσωρυχείων Θράκης Α.Ε. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο κος Δημητριάδης είναι Mεταλλειολόγos με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό στον Καναδά. Ανήκει στην παλιά φρουρά των μεταλλείων Χαλκιδικής, αφού είχε εργαστεί αρχικά στην καναδική TVX, μετά στους βωξίτες της ΕΛΜΙΝ και στη συνέχεια στην European Goldfields, την οποία εξαγόρασαν οι Καναδοί το 2012, ως αντιπρόεδρος και διευθυντής Ανάπτυξης. Μέχρι πρότινος διατηρούσε την θέση του διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο νέος μάνατζερ της Ελληνικός Χρυσός έδωσε το δικό του στίγμα με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στην συνεδρία του Σαββάτου 4/3.

Ο κος Δημητριάδης αφού επισήμανε πως η συνολική αξία των καταμετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε πως με την κατάλληλη εθνική στρατηγική ο κλάδος των ορυκτών υλών θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα φτάνει μόλις το 3%-4% του ΑΕΠ.

Στην τοποθέτησή του κατέδειξε πως για κάθε θέση εργασίας στον μεταλλευτικό κλάδο δημιουργούνται άλλες 4 έμμεσες θέσεις εργασίας και δήλωσε πως ο μεταλλευτικός κλάδος θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα ισότιμο με τον τουρισμό και την ναυτιλία.

Μιλώντας στη συνέχεια για την επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου φέρνοντας σαν παράδειγμα την αντιμετώπιση από την πολιτεία των Καναδών επενδυτών, και συσχετίζοντας το θέμα με την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κος Δημητριάδης δήλωσε:

«Η Eldorado Gold πίστεψε από την πρώτη στιγμή στις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η Ελλάδα. Επένδυσε στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη και είναι έτοιμη να επενδύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, εφόσον υπάρξει το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον. Εμπιστεύθηκε Έλληνες μηχανικούς και εργαζόμενους για τις επενδύσεις της. Θωράκισε και ανέδειξε το περιβάλλον σε όποια περιοχή και αν επένδυσε. Αντιμετώπισε, και συνεχίζει να το κάνει, ιδιοτελείς σκοπιμότητες που καθυστερούν τις επενδύσεις. Και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Αρκεί να αποφασίσουμε αν θέλουμε την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου ή όχι, αν θα επιλέξουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο για την επόμενη δεκαετία που θα έχει ως βασικό πυλώνα του τις ορυκτές ύλες ή όχι. Και να αποφασίσουμε εν τέλει αν οι ξένοι επενδυτές είναι εχθροί ή σύμμαχοι μας στη κοινή μας προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Γενική διαπίστωση είναι πως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει δυναμικά το τιμόνι της εταιρείας, παραμένοντας στην πάγια γραμμή της διοίκησης, η οποία θέλει την ανάπτυξη της περιοχής και εμμέσως της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των προοπτικών αύξησής τους.

Από τη μεριά μας να ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του και να τον διαβεβαιώσουμε πως έχει την αμέριστη υποστήριξη του υγιούς, παραγωγικού κομματιού της τοπικής κοινωνίας.