ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

DSC02922Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, ακούσαμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε διάλογο με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Κ. Μακεδονίας,-(και της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)- με θέμα την αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων!

Για όσους ΔΕΝ γνωρίζουν, με απλά λόγια, θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό. Κάθε σχολείο έχει κάποια μόρια, τα οποία παίρνει ο εκπαιδευτικός που εργάζεται. Προκειμένου λοιπόν, να έρθει κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής στα σχολεία της ορεινής Χαλκιδικής, ΠΡΕΠΕΙ η αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του νομού μας να δίνει τα ανάλογα μόρια σε σχέση με τα σχολεία της υπόλοιπης Χαλκιδικής, δεδομένου των δυσκολιών που υπάρχουν .(καιρικές συνθήκες, παλαιό οδικό δίκτυο, δύσκολη συγκοινωνία κ.τ.λ.)

Για όσους γνωρίζουν, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όποιους ξεκίνησαν τη συζήτηση αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων.

ΚΑΛΟΥΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του νομού Χαλκιδικής, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμφωνήσουν σε μία «λογική» μοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων του νομού μας και να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ επιτέλους την παράλογη μοριοδότηση που ίσχυε εδώ και πάρα πολλά χρόνια( 15 και…)!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ , επίσης, τόσο τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, όσο ΚΑΙ την Περιφερειακή διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, να κλείσουν το θέμα γρήγορα και να ξεκινήσει η νέα χρονιά με νέα μοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων.

Πιστεύουμε ότι όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής- πέρα από κάθε σκοπιμότητα- συμφωνεί για το δίκαιο αίτημά μας, να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση στις Σχολικές Μονάδες της ορεινής Χαλκιδικής. Έτσι θα υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για τον Εκπαιδευτικό, να επιθυμεί να εργαστεί στην ορεινή Χαλκιδική και να μην υπάρχουν κενά από καθηγητές στα Σχολεία μας.

Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr, 13/03/2017]