ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ 30% ΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

itb-berlin_eot_2-thumb-large-744x509Αυξημένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι είναι οι προκρατήσεις από την αγορά της Γερμανίας, όπως προκύπτει από τις επαφές που πραγματοποίησαν οι ελληνικές αντιπροσωπείες στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Από την περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής συμμετείχαν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, οι ξενοδόχοι. Διοργανώθηκε μια ελληνική γαστρονομική βραδιά σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, όπου συμμετείχαν Γερμανοί δημοσιογράφοι και μπλόγκερς.

Εκεί έγινε και η παρουσίαση του «made in Thessaloniki food basket», το οποίο περιείχε γευστικά προϊόντα από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

«Η Γερμανία είναι μια ώριμη αγορά, οι Γερμανοί μας γνωρίζουν», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα στην πράξη και φυσικά ελπίζουμε σε μια κανονικότητα σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις».

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 14/03/2017]