ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

0f7932bf12154c5b8f2b87c68781082fΣτο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης στρέφονται σήμερα τα βλέμματα, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τα κεφάλαια των Αμερικανών επενδυτών, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία, καθώς και τις οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο λόγος για το 18ο Ετήσιο CapitalLinkInvestinGreeceForum που διοργανώνει η CapitalLink σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο οποίο συμμετέχουν μεγάλοι επενδυτές, επιχειρήσεις, διεθνείς τράπεζες, εκπρόσωποι των Θεσμών, αλλά και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής του Αλ. Χαρίτσης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Επίσης, θα υπάρξει μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα.

Στο συνέδριο μετέχουν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ενώ θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα θα είναι και το πώς οι ξένοι επενδυτές βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, πάνελ στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι επενδυτές με σημαντική ήδη παρουσία στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του WilburRoss, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, τον οποίο ο DonaldTrump επέλεξε για υπουργό εμπορίου της κυβέρνησής του, ενώ στο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ, θα του απονεμηθεί το  “2016 HellenicCapitalLinkLeadershipAward”, για τη συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο περσινό συνέδριο, ο Ross είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την πλήρη και ταχεία εφαρμογή του μνημονίου, θέτοντας αυτόν τον παράγοντα ως κλειδί, προκειμένου να εισρεύσουν σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εκτός από τον Ross, στο συνέδριο θα βρεθούν ο WilliamCharlesVrattos της YorkCapital, ο JohnCalamos της CalamosInvestments, ο GeorgeLogothetis της TheLibraGroup, καθώς και επτά μεγάλες διεθνείς τράπεζες – Citigroup, BankofAmericaMerrillLynch, BNPParibas, CreditSuisse, DeutscheBank, GoldmanSachs, UBS.

Παράλληλα, σημαντική παρουσία θα έχουν και τα funds που συμμετέχουν στη διαχείριση των NPLs των ελληνικών τραπεζών, όπως  η WLRoss&Co, η ApolloManagementInternational, η BlackRock, η FortressInvestmentGroup, η YorkCapital και η OaktreeCapital.

Στο 18ο Ετήσιο CapitalLinkInvestinGreeceForum ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές σε μήνυμά του. Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Τσίπρα:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά να απευθύνομαι ξανά σε εσάς.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη φορά που είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Θυμάμαι μάλιστα ότι σας παρότρυνα να πιστέψετε στην προσπάθεια μας να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να επενδύσετε στην Ελλάδα.

Είμαι σίγουρος ότι από εσάς το αποτόλμησαν δεν το μετανιώνουν σήμερα.

Γιατί μέσα το 2016, η οικονομία μας ανάκτησε την θετική αναπτυξιακή της δυναμική, υπεραπέδωσε ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και εφάρμοσε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της και προωθούν ένα σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον.

Τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018.

Σε αναγνώριση των προσπαθειών μας, το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017.

Επομένως ανανεώνω και φέτος την πρόσκληση μου προς εσάς.

Η Ελλάδα ξαναγεννιέται! Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης.

Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή».

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, της Ελένης Κούρταλη, 12/12/2016]