ΕΝΑΣ ΕΞΕΧΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

unnamed-15Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kittmer, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ρ.ΕΥ.Μ.Α.(Ριζοσπαστική, Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση), τόνισε ότι παρά την απόφαση για Brexit, οι δεσμοί Βρετανίας και Ελλάδας θα ενισχυθούν κυρίως σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η αμυντική συνεργασία και το διμερές εμπόριο. Υπογράμμισε ιδιαίτερα το ότι η Βρετανία και η Ελλάδα εξακολουθούν να είναι από τις λίγες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας που καταβάλουν το 2% του ΑΕΠ τους γιꞌαυτό το σκοπό. Ο κ. Kittmer αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της Μεγάλης Βρετανίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου. Αναφορικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης είπε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι σταθερή προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην ισχύ των Διεθνών Συνθηκών, ενώ προέβλεψε ότι η ολοκλήρωση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα ολοκληρωθεί το 2019. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες που έχει το επιχειρείν στην Ελλάδα, καταθέτοντας προσωπικές του εμπειρίες από επισκέψεις σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες. Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού κατέθεσε τις σκέψεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Από την πλευρά των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς (πρ. υφυπουργός Ανάπτυξης), παρουσίασε τις θέσεις του ΡΕΥΜΑτος για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής ευκαιρίας που παρουσιάζει η αναδιάταξη του διεθνούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Το ΡΕΥΜΑ αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτών, που εκφράζουν την ειλικρινή τους ανησυχία για την έλλειψη αποτελεσματικότητας του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο οδήγησε τους Έλληνες πολίτες στην κρίση κι αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από αυτήν. Την πρωτοβουλία στελεχώνουν πολίτες διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων, που σκοπό έχουν να πιέσουν το πολιτικό σύστημα, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Καταλυτικός παράγων μιας τέτοιας εξέλιξης είναι η επανασύνδεση του πολιτικού προσωπικού με τον λαϊκό παράγοντα, όχι σε μια πρόσκαιρη, εκλογικού προσανατολισμού βάση, αλλά σε μια σταθερή, πρωτογενή σχέση που θα καταδείξει ότι η πραγματική λύση για την πολιτική συνοχή και την επικράτηση του ορθολογισμού είναι η πολιτική, όχι η άρνησή της. Την πρωτοβουλία πολιτών ΡΕΥΜΑ ξεκίνησαν ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς και ο πρώην Περιφερειάρχης και π. ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας, ενώ σήμερα υπάρχουν πολίτες που εντάχθηκαν στην κίνηση από την Αθήνα και την περιφέρεια.

[Σ.Σ. Να σημειωθεί πως ο κος Kittmer, η θητεία του οποίου λήγει σε μερικές ημέρες, μίλησε σε άπταιστα ελληνικά, αφού όχι μόνο έχει κάνει κλασσικές σπουδές σε εξέχοντα βρετανικά Πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη, αλλά εκπονεί και διδακτορική διατριβή με θέμα την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου!!!].

[ΠΗΓΗ: http://www.politically.gr/, 25/11/2016]