Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

vravefs-mihali-theodorakopoulouΟ διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος παραλαμβάνει ένα από τα βραβεία

Το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των εταιρειών της χώρας μας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέσω των Responsible Business Awards 2016, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ο θεσμός απαντά στην ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την ανάδειξη των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στο πεδίο της υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Σε μία λαμπρή τελετή με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή από τον επιχειρηματικό κόσμο, απονεμήθηκαν χθες βράδυ οι διακρίσεις του θεσμού των ResponsibleBusiness Awards 2016. Ο θεσμός, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη επιβράβευσης και αναγνώρισης των έργων, ιδεών και συνεργασιών πίσω από τη δέσμευση των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων και Φορέων της χώρας μας στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν αντιπροσωπευτικές εταιρείες από πολλούς διαφορετικούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή 22 μελών, με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρώην Πρωθυπουργό, Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Καθοριστική η επιβράβευση των προσπαθειών: Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Τελετής Απονομής, ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: Είναι εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο να υπάρχουν παραδείγματα υπεύθυνων επιχειρήσεων που να νοιάζονται εμπράκτως για το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Ο ρόλος των εταιρειών ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μπορεί να είναι καθοριστικός για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων και για την υποστήριξη καινοτόμων λύσεων σε πολλούς τομείς. Αυτή η μορφή της επιχειρηματικότητας είναι σημαντικό να επιβραβεύεται ώστε να έχει ακόμη ένα κίνητρο για να εξακολουθεί να επενδύει με όλους τους τρόπους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου . Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις απονεμητών και βραβευθέντων, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της αναγνώρισης των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να απαντήσουν αποτελεσματικά, δημιουργικά αλλά και διαχρονικά, στις σημαντικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στο βάθρο των διακρίσεων για την ΕΚΕ: Στο διαγωνιστικό σκέλος, οι βραβεύσεις κάλυψαν ένα πολυδιάστατο φάσμα και άγγιξαν όλες τις εκφάνσεις της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Μέσα από τα βραβεία, οι παρευρισκόμενοι ήταν σε θέση να εκτεθούν στο εντυπωσιακό φάσμα δράσεων που αναλαμβάνουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην έμπνευση που τις διατρέχει αλλά και να αναγνωρίσουν την ειλικρινή και βαθιά δέσμευση των επιχειρήσεων να σταθούν αρωγοί της κοινωνίας. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς στάθηκε η απονομή των διακρίσεων για τις ΜΚΟ της Χρονιάς, καθώς οι αντίστοιχες οργανώσεις αποτελούν τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες των επιχειρήσεων στην υλοποίηση των δράσεών τους. Επίσης, στην Ενότητα Ομάδα CSR της Χρονιάς, αναδείχθηκε ο ρόλος της πολύτιμης συνεργασίας μεταξύ όλων των ανθρώπων και ομάδων μίας επιχείρησης στην υλοποίηση του οράματος για την ΕΚΕ

Δυο διακρίσεις για την Ελληνικός Χρυσός: Αν και πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό, η Ελληνικός Χρυσός απέσπασε δύο διακρίσεις: Το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων» με την υποψηφιότητα «Διαχείριση πόρων με στόχο την μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση», και το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Υποτροφίες», με την υποψηφιότητα «Η Ελληνικός Χρυσός δίπλα στους νέους εργαζόμενους».

[ΠΗΓΗ: DAILY FAX, της Κατερίνας Πολυμερίδου, 19/10/2016]