ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

politrismos_korres2Σε μία ιδιαίτερη πλευρά της μεγαλύτερης θαλάσσιας λεκάνης της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν νοερά όσοι επισκεφθούν τη Νικητή Χαλκιδικής. Θα τους μεταφέρουν εκεί οι εικόνες της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο ελληνικού πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (ΑΠΘ) , που θα παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο Αποθήκη στην παραλία του παραθαλάσσιου αυτού χωριού της Χαλκιδικής.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία του δήμου Σιθωνίας και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, που με αυτήν την εκδήλωση συμμετείχε στο πρόγραμμα της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θεματική τη Μεσόγειο στο πλαίσιο της κοινής δράσης των πέντε μεγάλων μουσείων της πόλης, γνωστής και ως «Κίνηση των 5Μ». Η έκθεση στηρίζεται στο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, που περιλαμβάνονται στο ψηφιακό αρχείο ελληνικού πολιτισμού του Θ. Κορρέ (ΑΠΘ). Έχει επτά ενότητες, οι οποίες συνθέτουν ένα οπτικό ταξιδιωτικό αφήγημα με επίκεντρο τους διαχρονικούς τόπους του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η έναρξη έγινε στις 12/8, και κατόπιν συνεννοήσεως με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να μπορέσουν και τα σχολεία να την επισκεφθούν.

«Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Σιθωνίας με τους κορυφαίους εκπροσώπους του πνευματικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι και σηματοδοτεί με τη λαμπρή παρουσία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού τη σταθερή θέληση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά να παρουσιάσουν σε κατοίκους και επισκέπτες εκδηλώσεις υψηλής πνευματικής και καλλιτεχνικής στάθμης», σημειώνεται από την πλευρά του δήμου Σιθωνίας.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 12/08/2016]