«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ»

parko-aristo-SplashΤα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αριστοτέλη «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια» ένα πολιτιστικό, επιστημονικό και ψυχαγωγικό εορταστικό διήμερο, το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, με τίτλο «Αριστοτελικά Εντυπώματα», υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Foundation G. Sciacca, καθώς και του Συλλόγου Πτυχιούχων «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 10 π.μ., η εθελοντική αποστολή των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca θα συνδυάσει το παιχνίδι με τη γνώση σε ένα «Κυνήγι Θησαυρού», στο οποίο οι συμμετέχουσες ποδηλατικές ομάδες, υπό τη στήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου της Ιερισσού, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τηνΙερισσό, με σκοπό να ανακαλύψουν ρήσεις του Αριστοτέλη. Στις 7.30 μ.μ. στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Ιερισσό, θα διεξαχθεί Επιστημονική Εκδήλωση για τις διάφορες πτυχές του Αριστοτέλη, με ομιλητές διακεκριμένους καθηγητές, όπως ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ Γεώργιος Τσομής, ο Φιλόλογος oι φιλόλογοι Ζήσης Μητλιάγκας και Θανάσης Μπαντές, ο Αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης . Ομιλήτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος.

Το πρωί της Κυριακής, 28 Αυγούστου 2016, η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα στην παραλία της Ολυμπιάδας, θα δημιουργήσει γλυπτό στην άμμο με θέμα τον Αριστοτέλη, ενώ στις 8 μ.μ. στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αρχαίων Σταγείρων θα λάβει χώρα χορευτικό, θεατρικό δρώμενο και κατόπιν συναυλία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης,. Ιέρειες και τυμπανιστές θα κάνουν την έναρξη της εκδήλωσης, ακολουθεί η θεατρική παράσταση με τη διδασκαλία του Αριστοτέλη σε κείμενα της συγγραφέως Σταυρούλας Δαλάτση και ερμηνείες από τη Θεατρική Ομάδα «Τα Γκαργκάνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ιερισσού.

Η αυλαία θα πέσει με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με τον τόπο και την ιδέα της εκδήλωσης. Τραγουδούν: Πάνος Παυλής, Στέφανος Πετρίδης και Βάγια Ζυγογιάννη. Την εκδήλωση θα κλείσει με την ειδική συμμετοχή του ο Γιάννης Πλούταρχος. Παρουσιάζει η Θεανώ Καρατσιουμπάνη.

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 25/8/2016]