Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

skour_708Από επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο το μπλογκ ergoliptesxalkidikis αναφορικά με την δίκη για την επίθεση στις Σκουριές, μας αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνικός Χρυσός έχει με συνέπεια αποδείξει ότι επικεντρώνεται στον διάλογο και στη συνεργασία με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, με στόχο να συνεισφέρει κατά τρόπο θετικό στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Επιθυμώντας να ενισχυθεί περισσότερο το πλαίσιο αυτό, τόσο συμβάλλοντας στην κοινωνική ηρεμία όσο και διασφαλίζοντας το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, η Ελληνικός Χρυσός καθιστά σαφές ότι δεν συμμετέχει στις ποινικές διαδικασίες ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στο εργοτάξιο των Σκουριών που έλαβαν χώρα στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνικός Χρυσός εμπιστεύεται την ακεραιότητα και αμεροληψία των Ελληνικών δικαστικών αρχών και είναι πεπεισμένη ότι η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αναζητά τον διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να ωφεληθεί ο τόπος που αποκαλούμε σπίτι μας». 

Βλέπουμε πως η Ελληνικός Χρυσός παραμένει πιστή στα όσο έχει κατά καιρούς δηλώσει περί προσπάθειας σύγκλισης των απόψεων και διάθεσης για διάλογο. Μόνο που από την άλλη πλευρά αυτές οι προσπάθειες μέχρι σήμερα πέφτουν στο απόλυτο κενό…

[ΠΗΓΗ: ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 3/6/2016]