ELDORADO GOLD: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ergostasio-olympiada-01Με βάση την ανακοίνωση της EldoradoGold το 2016 ετοιμάζεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της επόμενης φάσης των έργων στην Ολυμπιάδα. Η παραγωγή της εταιρείας στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο του 2016 ανήλθε στις 140.989 ουγκιές χρυσού, αξίας 160 εκατ. δολ.

Στην πορεία της επένδυσης της EldoradoGold στην Ελλάδα εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής PaulWright, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το α’ τρίμηνο του 2016. Όπως επισημαίνεται, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η διοίκηση επικεντρώθηκε στην πρόοδο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα. Συμφωνά με τον κ. Wright, «οι εργασίες της EldoradoCold στην Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη έγκριση της τροποποίησης της τεχνικής μελέτης της εταιρείας για το έργο της στις Σκουριές, καθώς και την έγκριση της άδειας οικοδομής στην Ολυμπιάδα. Παράλληλα συνεχίζονται οι παραγωγικές συζητήσεις με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Με βάση την ανακοίνωση της EldoradoGold το 2016 ετοιμάζεται να ξεκινήσει n υλοποίηση της επόμενης φάσης των έργων στην Ολυμπιάδα, που περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών αξιοποίησης του συγκεκριμένου κοιτάσματος. Οι συνολικές δαπάνες στο τρίμηνο στην περιοχή ανήλθαν στα 21,7 εκατ. δολ. Παράλληλα έχει δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών στις Σκουριές. Αναλυτικά η παραγωγή χρυσού της EldoradoGold το α’ τρίμηνο 2016 ανήλθε στις 140.989 ουγκιές συμπεριλαμβανομένου και του κοιτάσματος της Ολυμπιάδας, με μέσο λειτουργικό κόστος τα 603 δολ. ανά ουγκιά (το 2015, 521 δολ. ουγκ.). Τα έσοδα από το χρυσό ανήλθαν στα 160 εκατ. δολ. από την πώληση 133.467 ουγκιών χρυσού, με μέση τιμή χρυσού τα 1.198 δολ. ανά ουγκιά. Η ρευστότητα της εταιρείας ανέρχεται στα 611,3 εκατ. δολ. εκ των οποίων τα 236,3 εκατ. δολ. σε μετρητά και τα 375 εκατ. δολ. σε αχρησιμοποίητες γραμμές πίστωσης. Ο κ. Wright συμπλήρωσε πως η EldoradoGold παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο της για την επίτευξη των ετήσιων οικονομικών στόχων που έχουν τεθεί από τη διοίκηση από την αρχή του χρόνου. Επίσης ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση του ορυχείου Jinfeng που κατέχει η εταιρεία στην Κίνα έναντι 300 εκατ. δολ. Η συμφωνία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά, 13/05/2016]