OI ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ANTIGOLD ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

002 arnaiaΟι antigold δράσεις είναι γνωστές όλα αυτά τα χρόνια, με τις πορείες, τις βιαιοπραγίες, τις αντιπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις στο δάσος κλπ.

Η πρόσφατη όμως άρνηση του Δημάρχου να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για τη διενέργεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων επικαλούμενος τυχόν αντιδράσεις από τους antigold λόγω του γεγονότος ότι χορηγός του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι πρωτόγνωρη και αδιανόητη.

Και βέβαια το πρωτάθλημα βρήκε εύκολα φιλόξενη στέγη στο γειτονικό Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αφού τα ωφελήματα είναι ποικίλα και πολλά.

Ο Δήμαρχος απορρίπτοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας απέρριψε ουσιαστικά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τονωθεί οικονομικά η τοπική οικονομία της ΒΑ Χαλκιδικής αυτή την κρίσιμη περίοδο, αφού σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, την περίοδο του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιούνται περίπου 1500 διανυκτερεύσεις και 5000 γεύματα τουλάχιστον, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών μία ημέρας.

Η συγκεντρωμένη κίνηση των συμμετεχόντων, των συνοδών και των επισκεπτών στην Αρναία και στην Ιερισσό, όπου σύμφωνα με την πρόταση προβλεπόταν η διενέργεια του πρωταθλήματος, θα είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή οικονομική ενίσχυση των συναφών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από ενέσεις ρευστότητας.

Πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους θα υπήρχε ασφαλώς και όφελος σχετικό με την προβολή του Δήμου μας τόσο απευθείας μέσω της δημοσιογραφικής κάλυψης του αθλητικού γεγονότος από τα ΜΜΕ, όσο και από τη διαφήμιση μέσω των επισκεπτών, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες ενδεχομένως να μην βρίσκονταν ποτέ στη ΒΑ Χαλκιδική.

Και βέβαια μέσω των γευμάτων που θα καταναλώνονταν, θα ήταν δυνατή η διαφήμιση και η διάδοση της τοπικής κουζίνας, για την προβολή της οποίας τόσο κόπο καταβάλλει ο Δήμος.

Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι του Δήμου θα είχαμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μία εξαιρετική αθλητική δραστηριότητα, που όμοιά της ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον τόπο μας.

Σε συνδυασμό με αυτό το γεγονός, θα είχανε τη δυνατότητα τα μικρά παιδιά να λάβουν ερεθίσματα που όμοιά τους δεν συναντούν συχνά, ενώ αρκετοί γονείς πληρώνουν ακριβά τη μετάβασή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα παιδιά τους με ανάλογα ερεθίσματα.

Περαιτέρω, η διενέργεια της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή αρχή για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει την τουριστική και εμπορική επιχειρηματικότητα.

Ο Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και συγχρόνως πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα ωφελήματα, άμεσα και έμμεσα, που θα είχε ο Δήμος και οι κάτοικοι.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα όχι μόνον δεν αντιστρατεύεται τον τουρισμό, αλλά αντιθέτως τον ενισχύει κιόλας.

Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι το σχετικό επιχείρημα των antigold είναι έωλο και ανυπόστατο. Το θέμα όμως πλέον είναι ότι και με αυτή τη δράση των antigold η ΒΑ Χαλκιδική δυσφημείται και αποδυναμώνεται το τουριστικό ρεύμα προς το Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος πρέπει να ξεπεράσει τις πολιτικές ιδεοληψίες του και να αντιληφθεί το όφελος του Δήμου και των πολιτών του. Ας ξυπνήσουν επιτέλους!!!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, του Α. Καρίνα Μεταλλειολόγου  Μηχανικού – Γεωτεχνικού, 24/4/2016]