ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

16746342713_05da41e7f6_cΟ Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ρωτήθηκε εκτός των θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας και για τη μεταλλευτική επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε ότι οι αποφάσεις για τις εκκρεμούσες άδειες που αφορούν τη συνέχιση του επενδυτικού έργου της Ελληνικός Χρυσός θα παρθούν στο τέλος Μαρτίου και θα παρθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την περιβαλλοντική νομοθεσία…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη έχουν ως εξής:

Σκουρλέτης: “Δεν είμασταν εμείς που προκαλέσαμε όλον αυτόν τον θόρυβο ούτε είμαστε εμείς που κάναμε δηλώσεις – αναφέρομαι στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ράιτ. Εμείς αξιολογούμε τις μελέτες που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση,  μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Από κει και πέρα ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσουμε αυτά τα θέματα είναι γνωστός:  περιβαλλοντική νομοθεσία, δημόσιο συμφέρον. Τι σκέψεις έχει η ίδια η εταιρεία που επαναλαμβάνω δεν σχετίζονται με το τι κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα αλλά με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον που αφορά στα μεταλλεύματα και τον χρυσό.”

Χατζηνικολάου: “Πότε προβλέπεται να υπάρξει απόφαση για τις άδειες;”

Σκουρλέτης: “Μέχρι τέλος Μαρτίου”

Τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης μπορείτε να τις ακούσετε πατώντας ΕΔΩ και πηγαίνοντας με τον κέρσορα σας στο 7ο λεπτό.

Κλείνοντας αναρωτιώμαστε, αν θα υπάρξει δημοσιογράφος απ’ αυτούς που θα ρωτήσει είτε τον υπουργό Σκουρλέτη, είτε τον αναπληρωτή Τσιρώνη πως σχολιάζουν την δήλωση του συμβούλου τους Mr. Antigold, που θέλει να σφίξει το χέρι των κουκουλοφόρων που έκαψαν τις Σκουριές στις 17/2 /2013;

Πως αξιολογούν τις ευχαριστίες του;

Συμφωνούν αμφότεροι πολιτικά και ηθικά, που ένας σύμβουλος και συνομιλητής τους αναγάγει την τυφλή βία σε πράξη μετάδοσης κοινωνικών μηνυμάτων άξιας συγχαρητηρίων;

Θα ήταν πολύ σημαντικό να μάθουμε τις απόψεις των υπουργών, που έχουν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της ανάπτυξης στη χώρα, έχοντας στο πλευρό τους τέτοιου επιπέδου συμβούλους.

Ας θυμηθούμε ξανά τι είπε ο Mr. Antigold στο βίντεο ΕΔΩ. Η ευχαριστήρια ατάκα του συμβούλου αποεπενδύσεων προς τους κουκουλοφόρους εμπρηστές των Σκουριών είναι στο 3′:55″.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 9/02/2016]