ANTIGOLD ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

SONY DSC

Μόνο ως θράσος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση Τόλη κατά του Αντιπεριφερειάρχη κου Θεοφάνη Παππά, σχετικά με δηλώσεις του υπέρ της επένδυσης. Προφανώς άλλοι εκλεγμένοι άρχοντες όπως η βουλεύτρια Ιγγλέζη ή ο δήμαρχος Ζουμπάς έχουν κάθε δικαίωμα να συκοφαντούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν την επένδυση, την εταιρεία και τους εργαζόμενους, αλλά ο κος Παππάς δεν έχει δικαίωμα καμιάς γνώμης!

Και να έλεγε και ψέματα… Είναι γνωστή η απάτη με την φωτογραφία από λασπορροές απορροής ομβρίων στον κόλπο Στρατωνίου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως «δείτε τη ρύπανση από τα μεταλλεία»!!!

Είναι και γνωστές οι αντιρρήσεις που έχει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για τις βεβαιώσεις παραβάσεων των επιθεωρητών περιβάλλοντος όσον αφορά τουλάχιστον τον χρόνο και τις μεθόδους δειγματοληψίας.

Και εντέλει είναι σοβαρός ο κος Παπαγεωργίου ή «ου γαρ έρχεται μόνον»;;; Θέλει στ’ αλήθεια να δώσουμε βάση στην «έρευνα» που έκανε ο πλέον ένθερμος πολέμιος της επένδυσης με δικά του μέσα και μεθόδους ως ιδιώτης; Και έχει και το θράσος να την πλασάρει και στα υπουργεία για να την χρησιμοποιήσουν ενάντια στην επένδυση; Ποιος –σοβαρός– πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας θα επικαλεστεί τέτοια μελέτη για να βασίσει κατηγορίες; Στην πρώτη δίκη θα καταπέσουν πανηγυρικά και το γνωρίζουν όλοι…

(Διαβάστε εδώ ) και την αήθη επίθεση Τόλη κατά Παππά, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Προσέξτε μάλιστα το κάτωθι απόσπασμα:

«Συνημμένα σας αποστέλλουμε ΑΝΑΦΟΡΑ με θέμα: “Σκουριές: Φωτοαποτύπωση της σημερινής κατάστασης και τεκμηρίωση παραβιάσεων της νομιμότητας από την Ελληνικός Χρυσός και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στο Υποέργο Σκουριών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής”, η οποία έχει κατατεθεί στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΑΝΑΦΟΡΑ παρουσιάζει τα ευρήματα της ΕΡΕΥΝΑΣ που πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2015, μέσω φωτοαποτύπωσης με ειδικό εναέριο εξοπλισμό, στην ευρύτερη περιοχή ανάπτυξης του Υποέργου Σκουριών της Ελληνικός Χρυσός. Η συνολική επιφάνεια που αποτυπώθηκε ήταν 8.000 στρέμματα και η ακρίβεια της αποτύπωσης στους άξονες Χ, Ψ, Ζ ±10 εκατοστά. Οι φωτοαποτυπώσεις αποκάλυψαν πλήθος παραβάσεων της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και των πράξεων αδειοδότησης της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός οι οποίες καταγράφονται με λεπτομέρεια και περιμένουν απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μια και έχετε αποκτήσει εξειδίκευση στις “πλαστές φωτογραφίες”, αναμένουμε να αποφανθείτε και για την “πλαστότητα” ή μη και αυτών των φωτογραφιών.»

Στ’ αλήθεια, τώρα… Τι περιμένει ο Τόλης να του απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης; Δεν είναι φανερό πως όλη αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων;