ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

unnamedΉταν όλοι εκεί, η βουλεύτρια, ο Τόσκας, δημοτικοί σύμβουλοι του Ζουμπά….

Η πορεία στο όρος Κάκαβο που πραγματοποίησαν μέλη των επιτροπών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κατέληξε έξω από το έρημο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές.

Υπήρξαν προσυγκεντρώσεις νωρίτερα στην Ιερισσό και στον κόμβο της Μ. Παναγίας. Αργότερα οι περίπου 150-200 συγκεντρωμένοι ενώθηκαν σε μια ενιαία πορεία και ανηφόρησαν προς το  εργοτάξιο της εταιρίας, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταλλείων χρυσού.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές έριξαν ένα τμήμα της περίφραξης του εργοταξίου, προφανώς ως….ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης προς την εξορύξη χρυσού στην περιοχή. (Δείτε βίντεο εδώ).

Στην πορεία πήραν μέρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάζαρος Τόσκας, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αριστοτέλη, κ.α. Προφανώς θα περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά κρίμα ρε παιδιά… Ολόκληρη βουλεύτρια, ολόκληρος περιφερειακός σύμβουλος, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και δεν κατάφεραν να μαζέψουν κόσμο… Δεν πειράζει, την άλλη φορά αντί “διήμερη”  κάντε την εβδομαδιαία την πορεία…