#SKOURIES: ΝΕΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ANTIGOLD ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3

EKPOMPI ERT3 GIA SKOURIES

“Φεστιβάλ #Skouries” είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης με αναπαραγωγή των γνωστών αερολογιών από τον ιδρυτή του “παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” και τα “ηχεία” του, όπως είναι για παράδειγμα ο Γιάννης Τσιρώνης και κάποιοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Η αρχή έγινε από την ΕΡΤ3 και την εκπομπή “4μμ. Σάββατο”, όπου καλεσμένοι ήταν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής.

Θα σταθούμε σε 2 ομολογουμένως αποκαλυπτικά στιγμιότυπα που απέδειξαν για πολλοστή φορά πόσο δασκαλεμένοι και άσχετοι ταυτόχρονα είναι οι δημοσιογράφοι της κρατικής, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα άλλο να κάνουν από το να παπαγαλίζουν την “ύλη” από τα antigold σεμινάρια που τους έχουν γίνει.

Το πρώτο στιγμιότυπο εκτυλίχθηκε μετά την ακατάσχετη αερολογία του αναπληρωτή υπουργού Τσιρώνη, ό οποίος το μόνο που δεν είπε είναι ότι είναι υπέρμαχος της επένδυσης…!

Για κακή του τύχη ο πρόεδρος του επιστημονικού προσωπικού των μεταλλείων Κασσάνδρας Δημήτρης Μπάλας υπενθύμισε πως ο κ. Τσιρώνης ήταν αυτός που ένα χρόνο πριν ζητούσε από τους “antigold” της Ιερισσού νομικά όπλα για να σταματήσει την επένδυση…

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο “από μηχανής παπαγάλος” δημοσιογράφος του τρίτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης για να τον διακόψει και να πει το αμίμητο: “…Αυτά τα επιχειρήματα τα έχουμε ακούσει….” (!!!)

Το δεύτερο σπαρταριστό στιγμιότυπο σημειώθηκε όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής χρησιμοποίησε την μπούρδα ολκής “περί χρηματιστηριακού παιχνιδιού της Eldorado” που αναπαρήγαγε  και ο Τσιρώνης για να κάνει ερώτηση στον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας Κώστα Γεωργαντζή.

Όταν ο Κώστας Γεωργαντζής ξεγύμνωσε τελείως αυτό το επιχείρημα εξηγώντας στους φωστήρες, ότι κάτι τέτοιο μπορούν να ισχυριστούν μόνο άσχετοι με τα χρηματιστηριακά ζητήματα αφού η μετοχή της Eldorado έχει μόνο καθοδική πορεία από το 2012 που άρχισε να επενδύσει στην Ελλάδα, τότε αμέσως η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής το γύρισε στο… καλαμπούρι στο αν δηλαδή είναι εφαρμόσιμη η μέθοδος flash smelting στην πυρομεταλλουργία…(???!)

Ναι, το ρώτησε αυτό  μια δημοσιογράφος, που δεν γνωρίζει ότι γι’ αυτή τη μέθοδο έχει αποφανθεί το ΣτΕ χαρακτηρίζοντας την “state of the art” και δεν πληροφορήθηκε, ενώ όφειλε, ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015 έφτασε στη Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Φινλανδικής Outotec στην οποία ανήκει η πατέντα και η τεχνογνωσία της συγκεκριμένης μεθόδου που εφαρμόζεται σε 50 βιομηχανίες χαλκού σ΄όλο τον κόσμο για να δείξει σ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πως εφαρμόζεται στην πράξη.

Βέβαια από την άλλη ήξερε αυτή η δημοσιογράφος το πως να προσβάλει τους εργαζόμενους κατηγορώντας τους ότι συμπεριφέρονται σαν ασπίδα της εταιρείας…

Απλά θλιβερό το θέαμα τους και τίποτα περισσότερα για αυτούς τους δήθεν δημοσιογράφους.

Το δεύτερο επεισόδιο του “Φεστιβάλ #skouries” στην κρατική παίχτηκε σήμερα. Ζήσαμε και πάλι μεγάλες στιγμές, αφού καλεσμένος ήταν η πηγή της antigold αερολογίας. Περιμένουμε να ανεβεί το σχετικό βίντεο για να επανέλθουμε.

Προς το παρόν δείτε εδώ το βίντεο με το απόσπασμα της εκπομπής της ΕΡΤ3. Δείτε το όλο για να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα φίλοι αναγνώστες παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην εικόνα. Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 17/01/2016]