ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

20150915_55f7c229327b6-696x387

Έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονταν το πρωί συγκεντρωμένοι δεκάδες μεταλλωρύχοι, ενοψη της προκαταρκτικής εξέτασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός και άλλοι φορείς κατά του πρώην υπουργού περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργία των μεταλλείων.

«Βρισκόμαστε έξω από το συμβούλιο. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι σαν κάτοικοι της περιοχής ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε το συμβούλιο να λάβει μια δίκαιη απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Xατζής. «Θα παραμείνουμε εδώ έως ότου λάβουμε θετικά αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση οι σκηνές θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο και θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας», πρόσθεσε.

Με τη λήξη της συνεδρίασης διέρρευσε πως ζητήθηκε από τα μέλη του ΣτΕ κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων μέχρι την Παρασκευή, κυρίως από την πλευρά του Υπουργείου, καθώς ο φάκελος εμφάνιζε κενά. Επομένως δεν υπήρξε κανενός είδους απόφαση.

Οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες 8 μέρες έξω από το υπουργείο περιβάλλοντος με τις σκηνές τους, διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκεί δέχθηκαν βίαιη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους απομάκρυναν και τους εγκλώβισαν στην οδό Μανδηλαρά από όπου και αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα. Υπενθυμίζεται πως με την απόφαση για ανάκληση της άδειας του έργου στις Σκουριές, 2.000 μεταλλωρύχοι βρέθηκαν στο δρόμο και από τότε βρίσκονται μέσα στις στοές σε ένδειξη διαμαρτυρίας τουλάχιστον 130 συνάδελφοι τους.