Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ;

140219-ert

Με αφορμή την άνιση προβολή των κατοίκων της Χαλκιδικής που μάχονται ΥΠΕΡ της μεταλλευτικής και την άδικη αντιμετώπιση του Αγώνα των μεταλλωρύχων, εστάλη σήμερα επίσημο αίτημα για συνάντηση με τις διοικήσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την προάσπιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική, αλλά και των 3 σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Ακολουθούν οι δύο επιστολές:

Αγαπητοί κύριοι

Τσακνή , Πρόεδρε της ΕΡΤ

Ταγματάρχη , Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΕΡΤ

Εκ μέρους

της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την προάσπιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική

των 3 Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Είμαστε βαρύτατα ενοχλημένοι από την εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας που πρόβαλλε χθες στη βραδινή της ζώνη η ΕΡΤ 3 < Αντιδραστήριο > με αρχισυντάκτες τον κ. Στέλιο Νικητόπουλο και Πάνο Κασάρη και σκηνοθέτη τον κ. Δημήτρη Καραθανάση.

Παραβλέποντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας με μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση της πραγματικότητας με απόλυτα και καθολικά μονόπλευρη ενημέρωση σας παρακαλούμε στα πλαίσια του δικαίου και της ισότιμης ενημέρωσης και δεδομένου του δημόσιου χαρακτήρα του καναλιού σας να απαντήσετε ΘΕΤΙΚΑ στο παρακάτω αίτημα μας.

Αιτούμεθα άμεση και επείγουσα συνάντηση μαζί σας με σκοπό

Α.  την ενημέρωση σας σχετικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί

Β. να μας εκθέσετε την άποψη σας σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε η ΕΡΤ3 εντός της προεκλογικής περιόδου

Γ. καθώς και να δεχτείτε το αίτημα μας για έναρξη όλων των διοικητικών ενεργειών που προβλέπονται μιας και θεωρούμε ότι η επίμαχη προβολή αποτελεί το λιγότερο ένα διοικητικό παράπτωμα.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι από την πλευρά μας θα ελεγχθεί και η τυχόν ύπαρξη νομικών ευθυνών αφού επιφυλασσόμεθα για την άσκηση του κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.

 

Σωματείο επιστημονικού προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

 

 

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας «Αγία Βαρβάρα»

 

Ο πρόεδρος

 Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

 

 

 

 

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας

 

 

 

 

Αγαπητοί κύριοι,

Μυλόπουλε, Πρόεδρε της ΕΡΤ3

Kantermpax, Γεν. Γραμματέα της ΕΡΤ3

Γιαννούλη , Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ3

Εκ μέρους:

Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την προάσπιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική

Των 3 σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Είμαστε βαρύτατα ενοχλημένοι από την εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας, «Αντιδραστήριο», που προβάλλατε χθες στη βραδινή σας ζώνη, με αρχισυντάκτες τον κ. Στέλιο Νικητόπουλο και Πάνο Κασάρη και σκηνοθέτη τον κ. Δημήτρη Καραθανάση. Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν, παραβλέποντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρουσίασε μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αποτέλεσε μια απόλυτα και καθολικά μονόπλευρη ενημέρωση.

Σας παρακαλούμε στα πλαίσια του δικαίου και της ισότιμης ενημέρωσης και δεδομένου του δημόσιου χαρακτήρα του καναλιού σας να απαντήσετε ΘΕΤΙΚΑ στο παρακάτω αίτημα μας.

Αιτούμεθα άμεση και επείγουσα συνάντηση μαζί σας με σκοπό την εξεύρεση λύσεων – ενεργειών με σκοπό την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος μας και την ισότιμη ενημέρωση του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας με προβολή και της άλλης άποψης που τόσο προκλητικά παραλήφθηκε.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν διότι θεωρούμε κατ’ ελάχιστον δίκαιο, η όποιας μορφής αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος μας, να γίνει με τους ίδιους όρους προβολής και εντός της προεκλογικής περιόδου.

Επιπλέον, αιτούμεθα  επίσημο αντίγραφο της επίμαχης εκπομπής προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε πιθανή άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σας παρακαλούμε η πιθανή συνάντηση μαζί σας να γίνει το αργότερο μέχρι τις  17 : 00 σήμερα.

 

Σωματείο επιστημονικού προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

 

 

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας «Αγία Βαρβάρα»

 

Ο πρόεδρος

 Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

 

 

 

 

Ο πρόεδρος

Χρήστος Ζαφειρούδας