ΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

panos-skourletis

Οι μεταφορές με υδροπλάνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την θετική άποψη της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μεταφορικού κλάδου. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει βήματα προόδου, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες οι οποίες δημιουργούν προσκόμματα στην αδειοδότηση νέων υδατοδρομίων, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας. Κύρια επιδίωξη είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, αλλά με την τήρηση στο ακέραιο των σχετικών διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τους κανόνες ασφάλειας»

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση καρκινοβατεί κατά τα τελευταία χρόνια ούσα αντιμέτωπη με σοβαρά γραφειοκρατικά και νομοτεχνικά προβλήματα. Γι’αυτό ερώτημα αποτελεί εάν η παρούσα κυβέρνηση, που έχει επιδείξει ανύπαρκτο έργο στον τομέα της απλούστευσης της υλοποίησης επενδυτικών έργων, θα καταφέρει να “ξεκλειδώσει” τις μεταφορές με υδροπλάνα.

Στη συνάντηση, όπως επισημαίνεται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος «συζητήθηκε το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπου αποτιμήθηκε θετικά η διάθεση διαλόγου ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη».

[ΠΗΓΗ: www.capital.gr, 29/09/2015]