ΣΕΒΕ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

seve_logo_gr-40years-640x480_c

«Σταθερή και μακρόπνοη κυβέρνηση» χρειάζεται η Ελλάδα, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ο ΣΕΒΕ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις «οικονομικές συνέπειες της αβεβαιότητας που αναπόφευκτα δημιουργούν οι εκλογές».

Ο ΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ακόμη μία φορά τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής των capital controls, ενώ τόνισε ότι «θα πρέπει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής τιμολογίων εξωτερικού χωρίς προαπαιτούμενα, γραφειοκρατικές διαδικασίες και χρονικές καθυστερήσεις. Έτσι μόνο θα επέλθει η ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας». Η τόνωση της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και της εξωστρέφειας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», όπως υποστήριξε ο Σύνδεσμος. Επεσήμανε δε, ότι «ενέργειες όπως η απόφαση για αναστολή εργασιών στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα δε βοηθούν στη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος και δεν καθιστούν την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις».

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα πρέπει να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που θα απολαμβάνει την ευρεία εθνική συναίνεση, επισημαίνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «αν ο στρατηγικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ενθαρρυνθεί η αύξηση της παραγωγής με ελληνικές και ξένες άμεσες επενδύσεις, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη, η έξοδος από την κρίση μπορεί να είναι εξαιρετικά γρήγορη».

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/, 28/08/2015