ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

DCIM100MEDIA

Σχολιάζοντας την απόφασή του να λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης, ο διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται υγιείς επενδύσεις, για να πετύχει την ανάπτυξη, και σε αυτή την κατεύθυνση ήταν πάντα πρωτεργάτης η Βόρεια Ελλάδα», σημειώνοντας: «Εμείς είμαστε κομμάτι της βιομηχανίας και της βιομηχανικής ιστορίας της Βόρειας Ελλάδας, είμαστε κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και σε αυτό επενδύουμε: στην περιφερειακή ανάπτυξη, τη θωράκιση της εξωστρέφειας, της ρευστότητας, του ελληνικού εμπορίου, της εθνικής οικονομίας και βιομηχανίας, και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων, ώστε όλα τα παραπάνω να στηριχθούν στην πράξη. Με συνέπεια και ύστερα από τόσα χρόνια επένδυσης στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να συμβάλουμε στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, με στόχο την ενδυνάμωση της βιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα, την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την απαγκίστρωση από σύνδρομα κρατικισμού, γραφειοκρατίας και δαιμονοποίησης της επιχειρηματικότητάς, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και κατ’ επέκταση την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας μέσα από το δρόμο της υγιούς παραγωγικότητας».

Με αυτήν τη δήλωση, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ύστερα από 30 χρόνια στην ελληνική βιομηχανία, δίνει το στίγμα του προσανατολισμού του σε σχέση με την απόφαση του να λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, για την ανάδειξη της νέας του Διοίκησης. Παράλληλα, αναλύει τον απώτερο συμβολισμό αυτής της απόφασης σε σχέση με τη θέση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο ελληνικό επενδυτικό και βιομηχανικό περιβάλλον και στον αναπτυξιακό χάρτη της Βορείου Ελλάδος. Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, εξελέγη στο Δ.Σ. του ΣΒΒΕ, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής τακτικής συνέλευσης των μελών του ΣΒΒΕ, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 22 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως μηχανικός μεταλλείων, μεταλλουργός, με εμπειρία άνω των 30 ετών σε υπόγεια μεταλλεία, ως μηχανικός υπεύθυνος για την παραγωγή, το σχεδιασμό, και την ανάπτυξη ως εργοταξιάρχης, τομεάρχης μηχανικός, αρχιμηχανικός, διευθυντής Παραγωγής και διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Από τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με άμεση νομική ευθύνη για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, με απασχόληση 1.900 εργαζομένων και επένδυση 400 εκατ. δολαρίων για τζίρο άμεσα 100 εκατ. δολαρίων ετησίως, που θα αυξηθεί στα 700 εκατ. δολάρια ετησίως μετά το 2017. Για το έργο των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία επίβλεψη τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, ενώ είναι μέλος του TEE, από το 1987 της Ένωσης Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών από το 1986 και της Ένωσης Μηχανικών Ελληνικών Βιομηχανιών από το 1993.

Στο μεταξύ, το Bronze Award από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), παρέλαβε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ως διάκριση και επιβράβευση για τη δραστηριοποίησή της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τα τελευταία δύο χρόνια. «Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2.000 εργαζομένους, σε όλους τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, στα μεταλλευτικά χωριά και σε όλους τους Έλληνες μηχανικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το έργο» είχε δηλώσει παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κος Θεοδωρακόπουλος, σε μία λαμπρή τελετή στο Μουσείο Γουλανδρή. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής όπου δραστηριοποιείται, προωθεί όλο και πιο δυναμικά τις δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς και ευθύνης. Δείγμα γραφής της πολιτικής που καθορίζει το έργο της εταιρίας είναι η ενίσχυση της απασχόλησης.

ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 30/06/2015