ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΧΤΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

καμμενος

Απορρίφθηκε η μήνυση που έκανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εναντίον του Χρήστου Πάχτα και της Ελληνικός Χρυσός για τη συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Πολύγυρου έθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι

  • Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας ενήργησε σύμφωνα με το καθήκον της υπηρεσίας του συμμορφούμενος με τις συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και των σχετικών εγκυκλίων, ενώ προέβη άμεσα στις επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για την δημόσια υγεία.
  • Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η αύξηση της τιμής του αρσενικού στη συγκεκριμένη πηγή του Νεοχωρίου οφείλεται σε εργασίες της Ελληνικός Χρυσός, ενώ οι δε ισχυρισμοί περί του αντιθέτου κρίθηκαν αυθαίρετοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μήνυση του κ. Καμμένου έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 λίγες μέρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η δήλωση που έκανε στις 12 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη κατά την οποία προέτρεπε πολίτες να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.

ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 21/05/2015