ΚΑΝΑΔΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

211fb1d06f9479a7650fc3bb47b93c8b_XL

Φοιτητές του τμήματος μεταλλειολογίας του Πανεπιστημίου British Columbia βρέθηκαν στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός, στο πλαίσιο της εκδρομής τους στην Ελλάδα, λίγους μήνες πριν την αποφοίτηση τους.

Οι 26 συμμετέχοντες φοιτητές αφιέρωσαν δύο μέρες στην Χαλκιδική ώστε να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τα ελληνικά μεταλλεία.

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, όπου παρακολούθησαν την αποκατάσταση των παλαιών περιοχών απόθεσης μεταλλευτικών τελμάτων, ξεναγήθηκαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις του μεταλλείου και ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό του έργου.

«Όλα τα μέλη της ομάδας που μας υποδέχτηκε ήταν σε θέση να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, δείχνοντας το πάθος τους για τα έργα στα οποία συμμετέχουν.»

Στο εργοτάξιο των Σκουριών, αντίστοιχα, είδαν την εξέλιξη των εργασιών στα επιμέρους σημεία και πήραν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μεθόδους και τις τεχνικές που έχουν επιλεγεί.

 «Όλοι οι εργαζόμενοι έδειξαν να νοιάζονται πραγματικά για το έργο και να αντλούν περηφάνια από την εξέλιξη του.»

Ενημερώθηκαν τόσο για τους όρους υγείας και ασφάλειας όσο και για την περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας και έδειξαν να εκτιμούν ιδιαίτερα τη δουλειά των Ελλήνων μηχανικών.

 «Ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα για το πώς ένα μεταλλείο μπορεί να περιορίσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Η επίσκεψη μας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έκανε το ταξίδι μας στην Ελλάδα μια αξέχαστη εμπειρία. Ευχαριστούμε!»

Με την αμοιβαία ευχή “Keep mining!” συνέχισαν το ταξίδι τους για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Δείτε εδώ και φωτογραφίες από την επίσκεψη.