ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 60 ΗΜΕΡΩΝ (;;;)

ergo-skouriwn-2014-1024x682

Διευκρινίσεις για τις τεχνικές μελέτες που έχει υποβάλει προς έγκριση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η Ελληνικός Χρυσός και αφορούν το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΠΕΝ με επιστολές προς την εταιρεία ζητά τη συμπλήρωση, τη διόρθωση και την επανυποβολή των προσαρτημάτων τεχνικών μελετών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιστολές Λαφαζάνη έρχονται περίπου μία εβδομάδα μετά την προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ κατά του ΥΠΑΠΕΝ, (δες εδώ) «επειδή η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν προέβη έγκαιρα στην έγκριση της τεχνική μελέτης νέας μονάδας εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου».

Όπως διευκρινίζουν πηγές της εταιρείας, το αρμόδιο υπουργείο ζητά διευκρινίσεις αφότου έληξε η προθεσμία των 60 ημερών εντός της οποίας θα έπρεπε να ζητηθούν διευκρινίσεις. Εξάλλου, η κωλυσιεργία αυτή ως προς την επιστροφή του φακέλου από το υπουργείο Περιβάλλοντος στους επενδυτές αποτελεί την αιτία για την οποία στην αίτηση ακύρωσης προς το ΣτΕ, η Ελληνικός Χρυσός κάνει λόγο για «παράβαση της αρχής της ασφάλειας δικαίου».

ΠΗΓΗ: www.capital.gr, 29-04-2015