ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

euro_0

Αντιμέτωπη με τον… μεγαλύτερο μύθο της, αυτό των κακών επιχειρηματιών , έρχεται πλέον η Αριστερά, καθώς πλέον οι θεωρίες τελείωσαν, αφού τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά τη χώρα. Ενόσω, λοιπόν, η ανεργία βρίσκεται στο 27% με προοπτική, δύστυχα , ανοδική, η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει πολύ γρήγορα ότι οι επιχειρήσεις μικρές, μικρομεσαίες, μεγάλες είναι το βασικότερο εργαλείο μιας κυβέρνησης και μίας χώρας να ξεπεράσει την κρίση και το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά καλούνται να αφήσουν πίσω τους αριστερούς μύθους για τους κακούς επιχειρηματίες που… ξεζουμίζουν τον λαό, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να δώσουν οξυγόνο στην επιχειρηματικότητα, ώστε να απορροφήσει τις τραγικές συνέπειες και τους κραδασμούς της κρίσης.. Όσο κι αν θέλει μία κυβέρνηση, όσες επιδοτήσεις κι αν δώσει, όσα επιδόματα κι αν μοιράσει και όσους διορισμούς στο Δημόσιο κι αν κάνει, δεν μπορεί ποτέ να περιορίσει την ανεργία με ένα κουμπί. Αντιθέτως, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μειωθεί η ανεργία και να περιοριστεί σε τουλάχιστον ανεκτά επίπεδα: η άνθηση του επιχειρείν, της επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία απορροφά ανέργους, δημιουργεί θέσεις εργασίας, ανακυκλώνει τα χρήματα, αυξάνει τον κύκλο εργασιών για ολόκληρους οικονομικούς κλάδους, προσθέτει ζωντάνια σε μία οικονομία.

Όμως, ενώ όλα τα παραπάνω μπορεί να τα καταλάβει ο κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη λογική και δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι είναι… διώκτης της επιχειρηματικότητας. Για την ακρίβεια, την ώρα που δεν κάνει τίποτα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ετοιμάζεται να διώξει και τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες, ως γνωστόν, πολλές φορές προσελκύουν κι άλλες και δημιουργούν κυψέλες επιχειρηματικότητας σε συγκεκριμένους οικονομικούς και παραγωγικούς κλάδους. Για παράδειγμα, ακόμη και τώρα, στελέχη της κυβέρνησης εξαγγέλλουν αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, ξεχνώντας ότι μία επιχείρηση, ακόμη κι αν δεν πληρώνει καθόλου φόρους, προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία: κρατά ζωντανή την οικονομική δραστηριότητα, διατηρεί θέσεις εργασίας, αυξάνει τις θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξάνει το ελληνικό ΑΕΠ. Τέτοιου τύπου εξαγγελίες, όμως, προφανώς και αποθαρρύνουν όλους όσοι θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αφού σκέφτονται ότι μπορεί να βρεθούν αύριο να πληρώνουν τεράστια ποσά φόρων, που θα τους οδηγήσουν στο λουκέτο. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι στέλνει τραγικά αρνητικά μηνύματα σε υποψήφιους επενδυτές, όταν πολεμά τις επενδύσεις ανοιχτά: εδώ και 10 ημέρες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ανακαλέσει μερικές άδειες στις Σκουριές, προσπαθώντας να εμποδίσει από το παράθυρο την εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα, η κυβέρνηση διώχνει όλους όσοι ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, διαμηνύοντας ότι ιδιωτικοποιήσεις τέλος. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει και την επένδυση στο Ελληνικό, που θα μετατρέψει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας σε αθηναϊκή Ριβιέρα, και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει γύρω στις 50.000 θέσεις εργασίας! Όλα τα παραπάνω δεν είναι αστοχίες, ούτε απλώς λάθη: είναι η οικονομική αυτοκτονία μιας χώρας, όταν η κυβέρνηση της δηλώνει ότι το πρώτο της μέλημα είναι η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία, ιδιαίτερα τους νέους . Κι όμως, μία τέτοια κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει την πανάκριβη και αντιπαραγωγική ΕΡΤ, να επαναπροσλάβει τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αντί να δημιουργήσει κίνητρα και να διευκολύνει την επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα λύσει το πρόβλημα γρήγορα, αποτελεσματικά και, κυρίως, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Δηλαδή όλοι εμείς, για να μην ξεχνιόμαστε…

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 15/03/2015