ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ»

ta-erga-mas-skouries

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του καναλιού Super τηλεόραση, της Χαλκιδικής, ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, ρωτήθηκε ευθέως αν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι υποκινούμενες από την εταιρεία.

Ο κος Θεοδωρακόπουλος απάντησε με σαφήνεια πως ο αγώνας των μεταλλωρύχων δεν υπήρξε ποτέ μισθοφορικός, οι αγώνες δεν ήταν κατευθυνόμενοι από κανέναν… Μιλώντας και ο ίδιος σαν μεταλλωρύχος δήλωσε πως «οι αγώνες προκύπτουν από την ανάγκη να διατρανώσουμε αυτά που πιστεύουμε. Είμαστε όχι απλά εργαζόμενοι, αλλά κάτοικοι, και έχουμε εμπειρία από αγώνες, το δείξαμε και το 1995 και το 2003… Μιλάω για αγώνα ανθρώπων που κατηγορήθηκαν σαν εγκληματίες, δολοφόνοι, και ότι κινδυνεύουν να απολυθούν αν δεν συμμετέχουν σε έναν αγώνα… Ο αγώνας μας δεν υπήρξε ποτέ μισθοφορικός»

Ο κος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε επίσης αισιόδοξος πως μέσω διαλόγου με την κυβέρνηση θα δομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη, θα λυθούν οι παρεξηγήσεις και θα βρεθούν λύσεις.

Απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα που έχουν βγει στο φως, δήλωσε πως το έργο της επένδυσης είναι ένα και αδιαίρετο. Πως ο στραγγαλισμός ενός από τα τρία κομμάτια του πνίγει και τα άλλα δύο. Με την ύπαρξη χαλκού στις Σκουριές, (διότι οι Σκουριές είναι ορυχείο χαλκού), μπορούμε να έχουμε μεταλλουργία χωρίς κυάνιο.

Όσον αφορά την φήμη πως ο χρυσός που θα παράγεται θα πληρώνει τα «προγράμματα» στα οποία θα ενταχθούν οι άνεργοι όταν κλείσουν τα μεταλλεία, ο κος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως οι Σκουριές και η Ολυμπιάδα προγραμματίζεται να μπουν σε λειτουργία το 2017 και η μεταλλουργία χρυσού μετά από 6-7 χρόνια… Χαρακτηριστικά είπε «μακριά από εμάς κάθε είδους προγράμματα, είμαστε εργαζόμενοι και δεν θέλουμε να καθόμαστε και να μας πληρώνει το δημόσιο…».

Απάντησε και στις συκοφαντίες για το Στρατώνι, ως κάτοικος και ο ίδιος του χωριού, λέγοντας πως 70 πόντους λάσπη δεν έχει η πεντακάθαρη θάλασσα, αλλά το μυαλό των συκοφαντών, και πως το ότι το Καρακόλι έχει σπάσει 5 φορές είναι αισχρή συκοφαντία. Είναι περήφανος δήλωσε πως κάθε καλοκαίρι κάνει μπάνιο στην καθαρότερη θάλασσα της Χαλκιδικής.

Τελείωσε την μίνι-συνέντευξη δηλώνοντας πως πέρυσι επενδύθηκαν 300 εκατ. δολάρια και θα επενδυθούν άλλα 300 φέτος, οι δε εργαζόμενοι έφτασαν τους 1.900 και αυξάνονται συνεχώς. Και πως σαν εταιρεία, «είμαστε ανοικτοί σε όλα και πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά».

Δείτε όλη την 10λεπτη συνέντευξη  εδώ.