ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ… ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!

ergostasio-emploutismou-skouries

Στην Εφημερίδα των Συντακτών συναντάμε σήμερα το δίδυμο που σκοτώνει: Δημοσιογράφος Νέλλη Ψαρρού και συνεντευξιαζόμενη η Κατερίνα Ιγγλέζη… Ξέρετε… Με καθόλου στημένες ερωτήσεις, κ.λπ….

Ερώτηση: Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές Χαλκιδικής;

Απάντηση: Η επίσημη δεσμευτική Θέση για τις Σκουριές έχει εκφραστεί τόσο από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από απόφαση που πάρθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση η καταστροφή αυτή στις Σκουριές θα σταματήσει άμεσα. Η σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός βασίζεται σε έναν νόμο που αντιβαίνει τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα σταματήσει οποιαδήποτε λοιπόν επέμβαση στις Σκουριές, θα υπάρξει προσπάθεια να συνεχιστεί η υπάρχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα σε φθίνουσα πορεία, με σταδιακή απεξάρτηση της περιοχής από τη μεταλλευτική δραστηριότητα και αποχαρακτηρισμό της, και φυσικά από κει και πέρα μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση όπως αρμόζει στα ιστορικά και πολιτιστικά και φυσικά της πλεονεκτήματα.

Ερώτηση: Σε σχέση με το εργοστάσιο στις Σκουριές, και με άλλες ιδιωτικοποιήσεις, υπάρχουν κάποιες ειλημμένες αποφάσεις μέχρι στιγμής. Αυτές σε ποιο βαθμό είναι δεσμευτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απάντηση: Είναι αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ότι οι νόμοι καταργούνται με νόμους. Οι δεσμευτικές αποφάσεις έχουν γίνει δεσμευτικές με νόμους, που είναι μνημονιακοί νόμοι, κι αυτούς τους νόμους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να τους καταργήσει.

Συμπέρασμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει νόμους και θα φτιάξει καινούργιους μόνο και μόνο για να σταματήσει την επένδυση… Ωραίοι τύποι… Καινούργιο σλόγκαν: «Νόμος είναι τα γούστα του ΣΥΡΙΖΑ»…