Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 1ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΕΡΓΟ9575667

Σε μια κατάμεστη αίθουσα  του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό, η νέα δημοτική αρχή παρουσίασε την Κυριακή 11.01.15, τον απολογισμό του έργου για τους 4 πρώτους μήνες διοίκησης, μια απολύτως νέα πρωτοβουλία  για την περιοχή, καθώς για πρώτη φορά γίνεται απολογισμός Δημοτικής Αρχής και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάλυση του έργου της νέας δημοτικής αρχής από τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Μίχο, που αρχικά αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος, ο οποίος, καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο δεν λειτούργησε ποτέ ως ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος, η κάθε Δημοτική Ενότητα λειτουργούσε σχεδόν αυτόνομα, ενώ ο τομέας των εσόδων του Δήμου υπολειτουργούσε, έχοντας απόλυτη εξάρτηση, σε πολλαπλά επίπεδα, με την μεταλλευτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μίχος, αναφέρθηκε στις άμεσες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής, με προτεραιότητα να αναπτυχθεί εκ νέου η επικοινωνία με τους πολίτες, θέτοντας το Δήμο προσιτό, ένα Δήμο που «ακούει» και είναι κοντά στα προβλήματα των δημοτών.

Βασικός στόχος όπως τονίστηκε είναι να διαμορφωθεί σταδιακά ένα καινοτόμο μοντέλο διοίκησης που βασίζεται στην οργάνωση, την πληροφορική, τη διαφάνεια και την ισονομία αλλά και την ενιαία αντίληψη και λειτουργία. Ένα σύστημα διοίκησης που  θα αποσκοπεί  στη διαρκή βελτίωση της καθημερινή εξυπηρέτησης του πολίτη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε χωριό αλλά και τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ανεργίας και της εργασιακής μονομέρειας έχοντας πάντα ως βασικό μέλημα την ενότητα των δημοτών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ανέλυσε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε διάφορους τομείς ξεκινώντας με τις δομές και τη λειτουργία του Δήμου.

Όσο αφορά τις κοινωνικές δράσεις, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που έδειξαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, παρά τη δυσκολία της καθημερινότητας, το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, ακόμα και σε τέτοια κρίσιμη περίοδο.

Ένα πολύ σπουδαίο και ελπιδοφόρο στοίχημα, στο οποίο έγινε ειδική μνεία, είναι η πρόταση που πρόκειται να υποβληθεί  από το Δήμο σε διάφορους φορείς και την UNESCO για την ανακήρυξη του 2016 ως Παγκόσμιο Επετειακό Έτος Αριστοτέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 2400 χρόνων από τη γέννησή του.

Έπειτα, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα, ένα θέμα που απασχολεί όλους τους δημότες της περιοχής, θέτοντας σαφείς τις προθέσεις του Δήμου για ουσιαστικό έλεγχο και παρακολούθηση της δραστηριότητας αυτής, με βασικό άξονα τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 20.11.2014 για τα μεταλλεία, στην οποία περιλαμβανόταν και η διακοπή των αδιαφανών τριμερών συμβάσεων με την μεταλλευτική εταιρία στον τομέα των καυσίμων, ανταλλακτικών, συντήρησης οχημάτων και προσωπικού. Επιπλέον, επεσήμανε και την πραγματοποίηση διπλών μετρήσεων για τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλα τα χωριά του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια σειρά άλλων δράσεων, όπως η θεσμοθέτηση Επιτροπής Ελέγχου και Παρακολούθησης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, η έγγραφη εντολή προς την Πολεοδομία για έλεγχο αδειών δόμησης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στις Σκουριές, καθώς και η αυτοψία και ο έλεγχος των ρηγματώσεων που καταγράφονται σε σπίτια κοινόχρηστους χώρους και κατασκευές στον οικισμό της Στρατονίκης.

Κατόπιν, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε Δήμος για την επανεκκίνηση έργων που ήταν σε στασιμότητα, όπως το έργο του Βιολογικού Μ. Παναγίας, το έργο ΧΥΤΑ 4ης ΔΕ Χαλκιδικής στην Αρναία, το λιμάνι της Ουρανούπολης, καθώς και την επανεκκίνηση μελέτης πολεοδόμησης επέκτασης  Αμμουλιανής.

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τον προγραμματισμό νέων έργων και μελετών προς ωρίμανση με σκοπό την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και τις προτάσεις χρηματοδότησης για νέα έργα που υποβλήθηκαν το πρώτο τετράμηνο της νέας Δημοτικής Αρχής.

[Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ]

[ΠΗΓΗ: dimosaristoteli.gr, 13/01/2014]