ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

metalloryxos2

H σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, έχει ιδιαίτερη σημασία. Όχι όμως για την απόφαση που θα βγάλει, αλλά διότι ένας νέος δήμαρχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Θα πρέπει να αντικρύσει κατάματα αυτούς που τον υποστήριξαν στις εκλογές πιστεύοντας στα λόγια του περί ενότητας και ομόνοιας και να αποφασίσει με το χέρι στην καρδιά τι πορεία θα χαράξει.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος και αποφασιστικότητα κάθε μικροπολιτική, ιδιοτέλεια, ατομικά συμφέροντα και όλους όσους τρέφονται με αυτά.

Θα πρέπει να σκεφτεί το σύνολο των δημοτών του, τόσο αυτούς που τον ψήφισαν, αυτούς που τον αμφισβήτησαν και κυρίως αυτούς, τους πολλούς, που βγάζουν το ψωμί τους από τα σπλάγχνα της γης. Και να σκεφτεί και τη νέα γενιά που εργάζεται ήδη στα μεταλλεία και επενδύει σε γνώσεις αλλά και σε τεχνολογία.

Θα πρέπει να σταματήσει να παρασύρεται από μια ομάδα επιρροής, αυτή των φασαριόζων, με τις μεγαλοστομίες και τις φανφάρες, οι οποίοι αποδεδειγμένα υπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα – και τελικά μέχρι σήμερα μόνο δυσκολίες έχουν προκαλέσει στο έργο της δημοτικής αρχής.

Θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι όλοι μαζί πρέπει να ζήσουμε στον Δήμο Αριστοτέλη, και ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την Πολιτεία, αλλά να την βοηθήσει. Και η κορωνίδα της δημαρχίας του θα ήταν να ενώσει τα αντίπαλα στρατόπεδα και να τηρήσει την προεκλογική υπόσχεσή του για ενότητα.

Θα πρέπει να κατανοήσει πως είναι στο χέρι του να ελέγξει την επένδυση σε κάθε επίπεδο, και σε περιβαλλοντικό και σε κοινωνικό – αρκεί να το θελήσει.

Και θα πρέπει να πιστέψει όταν λέμε πως θα τον στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια… Αρκεί να μη βλέπει μόνο την πλευρά και να μην παρασύρεται από υστερικά ουρλιαχτά, από καλοθελητές, από θρησκόληπτους με εμμονές και από επαναστάτες χωρίς αιτία.

Αν ο δήμαρχος δείξει τον σωστό δρόμο της ομόνοιας και της σύγκλισης, όλοι θα τον υποστηρίξουμε και θα τον προστατεύσουμε.