ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ; ΚΙ ΟΜΩΣ…

ITALY PARMALAT

Τη δική της έρευνα ξεκίνησε από τον Ιούνιο η Deutsche Bank για την υπόθεση χειραγώγησης των τιμών του χρυσού, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας υπήρξε μέλος στα συμβούλια fixing για τις τιμές του άργυρου και του χρυσού για δύο δεκαετίας, ωστόσο παραιτήθηκε από τις διαδικασίες τον περασμένο Μάιο.

Μια εσωτερική έρευνα μπορεί να προκληθεί μετά από εξωτερικό έλεγχο, όταν μια τράπεζα πρέπει να εξετάσει τις δικές της διαδικασίες για να απαντήσει στις ερωτήσεις που της τέθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές. Όπως αναφέρει πηγή στο πρακτορείο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Bafin) επισκέφτηκε τα γραφεία της Deutsche Bank στο Λονδίνο πάνω από ένα χρόνο πριν, όπου εξέτασε τις συναλλαγές που αφορούσαν τα μέταλλα. Τότε άρχισαν και οι εσωτερικές ακροάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Barclays, μία από τις πέντε τράπεζες που ενεπλάκη στο σκάνδαλο χειραγώγησης της τιμής του χρυσού, κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο 26 εκατ. στερλινών.

[ΠΗΓΗ: http://bankingnews.gr/]