ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ…

550_334_356304

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως –όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως–, «κάποιοι» επιθυμούν διακαώς να συντηρείται η διχόνοια και το μπάχαλο στην ΒΑ Χαλκιδική διότι έτσι εξυπηρετούνται οι δικοί τους πολιτικοί στόχοι. Αν ακόμα δεν πιστεύετε, διαβάστε το κάτωθι απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας σχετικά με τη συναυλία του Σαββάτου στην Ιερισσό.

«Ενα μάθημα από τους Ζαπατίστας της Ελλάδας , όπως αποκάλεσε τους ντόπιους έστω και καθ’ υπερβολή ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Κι οι ντόπιοι όμως είχαν ανάγκη να νιώσουν ξανά πως δεν είναι μόνοι. Κακά τα ψέματα η κατάσταση πάνω δεν είναι καλή. Ο κόσμος είναι σφιγμένος, ζορισμένος: λίγες οικογένειες δεν έχουν κάποιον υπόδικο όμηρο των άγριων δικαστικών διώξεων. Στην Ιερισσό και τ’ άλλα χωριά της περιοχής το κράτος και τ’ αφεντικά χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν όλη τη γκάμα των εργαλείων τους την καταστολή, τη ρουφιανιά, την εξαγορά, και πρώτιστα την τεχνητή διχόνοια. Ταυτόχρονα, η εκλογή νέου δημάρχου στη θέση του τρισκατάρατου Πάχτα, αλλά και η ελπίδα πολλών ότι το μεταλλείο θα το κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση οδηγεί αρκετό κουρασμένο από τις διώξεις κόσμο του κινήματος στη λογική της ανάθεσης και, τελικά, στην αδράνεια. Και φυσικά τα MME σιωπούν μπροστά στο έγκλημα όλα τα MME, κι όχι μόνο το Μούγκα Τιβί του Μπόμπολα».

Να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα για τη… συμβολή της στην υπόθεση της αδελφοσύνης και της ειρήνης στην περιοχή…

Όπως έγραψε και ο δικός μας Σάκης Αποστολάκης στην Ελευθεροτυπία, που είδε στην Ιερισσό το Σάββατο το… ελληνικό Woodstock»(!!!),  «Κάποιοι από τους καλλιτέχνες ένωναν τρίτη φορά τις φωνές τους στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Η μαραθώνια συναυλία έληξε στις 3 το πρωί με πολύ κόσμο να ζητάει να συνεχιστεί. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν ότι θα επαναληφθεί και τον επόμενο χρόνο». Δηλαδή είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και κάθε χρόνο θα έχουμε συναυλία κατά της εξόρυξης… Έτσι… Πότε-πότε να ακούγεται και καμιά αλήθεια…