ΤΡΕΧΑΤΕ, ΠΑΛΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η…ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ!!!

stratoniki-Splash

Αυτό είχαμε πολύ καιρό να το ακούσουμε… Το ΚΚΕ ανέσυρε ένα από τα παλαιότερα antigold επιχειρήματα και με άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ προσπαθεί να μας πείσει πως η Στρατονίκη… γκρεμίζεται!!! Σε άρθρο του με τίτλο «Εκρήξεις και ρωγμές σε κτίρια και δρόμους», στο σημερινό φύλλο, μας πληροφορεί πως:

«Περιοδεία στον οικισμό της Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης . Διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις στοές που λειτουργούν κάτω από τον οικισμό. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, πραγματοποιούνται εκρήξεις στις υπόγειες στοές εξαιτίας των οποίων προκαλούνται ρωγμές στην τοιχοποιία των σπιτιών, σε χώρους μαζικής συνάθροισης (σχολείο, εκκλησία) και στους δρόμους. Από τη διατάραξη του εδάφους μπορεί να προκύψουν επιπτώσεις και στα δίκτυα υποδομής του οικισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης».

Δηλαδή; Χωριανοί τρεχάτε; Τι να κάνουμε; Να φύγουμε από το χωριό; Να το εκκενώσουμε; Πείτε μας κε Ζιώγα, μη μας αφήνετε στο σκοτάδι…. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται: «Είναι γνωστή η εμπειρία των κατοίκων και από παλιότερες τέτοιες επιπτώσεις, το 2002, όταν τότε την εξόρυξη έκανε η TVX». Τι είχε γίνει το 2002; Τότε δεν ήταν που έλεγαν πως πάει το χωριό, βούλιαξε;. «Είναι επίσης χαρακτηριστικό», λέει, «ότι γι’ αυτή την εξέλιξη δεν έχουν βγάλει άχνα οι παρατάξεις του κ. Μίχου (νεοεκλεγείς δήμαρχος ο οποίος κατάγεται από τηνΣτρατονίκη ) και του κ. Πάχτα (απερχόμενος δήμαρχος). Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα αναδείξει τις επόμενες μέρες το θέμα αυτό και στο Δήμο Αριστοτέλη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Τη «λένε» και στους δημάρχους…  Μήπως ρε σεις γκρεμίζεται και το πατρικό του Μιχου και δεν το έχει πάρει χαμπάρι ο άνθρωπος; Ευτυχώς που υπάρχει η Λαϊκή Συσπείρωση, να μας σώσει, από τη συνομωσία όλων που βλέπουν ένα χωριό να γκρεμίζεται και δεν βγάζουν άχνα…. Το μόνο περίεργο είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι antigold δεν έχουν αναφέρει κάτι για το θέμα… Μάλλον θα είναι και αυτοί μέσα στο κόλπο, έτσι κε Ζιώγα;