ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ

Η φημισμένη ψαρόσουπα του Γιάννη Κρητικού

Οινο-δοκιμές, μεσογειακά μενού με έμπνευση από την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας, μαθήματα γαλλικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μενού υψηλών απαιτήσεων και gourmet δημιουργίες επιπέδου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας εβδομάδας του Mount Athos Area Kouzina 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ουρανούπολης από τις 9 μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014.

Κατά τη διάρκειά της, τέσσερις Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου, συνοδευόμενοι από τους Chef Ντίνα Νικολάου και Jean Marie Hoffman (της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα) ξεναγήθηκαν εντός και περιμετρικά της αθωνικής πολιτείας και της αριστοτελικής γης, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.

Η γιορτή έκλεισε με μια λαμπρή τελετή απονομής των 52 βραβείων ποιότητας στις επιχειρήσεις, πρόσωπα, φορείς και συνεργάτες που συμμετείχαν στο Mount Athos Area Kouzina 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα συγκινησιακό κλίμα στο “restaurant Cabanna” του Theoxenia, στην Ουρανούπολη. Κατά τη διάρκειά της σύσσωμη η τοπική κοινωνία, η οποία “αγκάλιασε” τη διοργάνωση και της έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας σε ό,τι αφορά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, απέδειξε ότι με ενότητα, σύμπνοια, σύνθεση, δημιουργικότητα και αδιάκοπη συνεργασία η επιτυχία είναι πραγματικά μονόδρομος.

Το επόμενο Mount Athos Area Kouzina, που θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαϊου έως 15 Ιουνίου 2015, είναι αφιερωμένο στην ιταλική μεσογειακή κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, ενώ το λεπτομερές πρόγραμμα δραστηριοτήτων του θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού mountathosarea.org μέχρι τις 31 Αυγούστου.

[ΠΗΓΗ: http://traveldailynews.gr/]