ΠΑΛΗΣ (ΞΑΝΑ)ΞΕΚΙΝΗΜΑ, (ΞΑΝΑ)ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

dsc06500

Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο από ανάρτηση του Νίκου Αναστασιάδη, μέλους της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στο μπλογκ xekinima.org, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση»…

«Την Κυριακή 8/6 το βουνό ξαναζωντάνεψε με την πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Το κλίμα ήταν και πάλι ζεστό και δυναμικό, παρά την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζεται ήδη από την αρχή του δάσους. Η εταιρία χτίζει ένα τεράστιο αυτοκινητόδρομο από τη Μεγάλη Παναγιά μέχρι τις Σκουριές κάνοντας επίδειξη δύναμης. Η διάθεση του κόσμου όμως είναι σαφώς πιο ανεβασμένη μετά την ήττα του Πάχτα στις δημοτικές εκλογές και την διαταγή αναστολής των εργασιών της εταιρίας.

Υπήρχε όμως μια απουσία που καταγράφηκε, αυτή του νέου Δημάρχου Γιάννη Μίχου, που θα έπρεπε να παρευρίσκεται σε μια τέτοια κινητοποίηση.

Το διάστημα αυτό μέχρι το Σεπτέμβρη θα είναι κρίσιμο. Από την μια η εταιρία και ο Πάχτας θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα επισπεύδοντας διάφορες εργασίες γιατί έχουν ανησυχία στο τι θα προκύψει μόλις ο Πάχτας παραδώσει το Δήμο. Από την άλλη θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν «κλίμα συνεννόησης» με τη νέα δημοτική αρχή ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Γι” αυτό δεν είναι ώρα τώρα για εφησυχασμό. Θα πρέπει το κίνημα να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε κίνηση της εταιρίας. Ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιήσει τις νέες συνθήκες και να βγει δυναμικά μπροστά οργανώνοντας σημαντικά κινηματικά γεγονότα που θα μπορέσουν να βάλουν τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις».

Όλα αυτά για όσους με λένε απαισιόδοξο όταν επιμένω πως ο Σεπτέμβρης θα είναι ιδιαίτερα θερμός…