ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

unnamed

Πάντα υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών τα οποία αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει καλή θέληση και έλλειψη γκρίνιας, όλα μπορούν να γίνουν… Διαβάσαμε τα κάτωθι στο respentza.blogspot:

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και τη Βεργίνα, δημοσιογράφων – μελών της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Γαστρονομίας, Οίνου και Τουρισμού (International Food, Wine and Travel Writers Association) που εδρεύει στο Los Angeles των Η.Π.Α., που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Η συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε το 2013, όταν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προσέγγισε και τελικά φιλοξένησε 6 δημοσιογράφους μέλη του IFWTWA, από διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής. Την επιστροφή τους στις ΗΠΑ ακολούθησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο, όπου εγκωμίαζαν το κρασί και το φαγητό της Βόρειας Ελλάδας, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες διασκέδασης.

Εφέτος, το πενθήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού εξοικείωσης, περιέλαβε τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία. Οι 6 δημοσιογράφοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τελείως άγνωστο στους Αμερικανούς προορισμό που λέγεται Βόρεια Ελλάδα. Τα άρθρα έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφονται και τα social media να φιλοξενούν φωτογραφίες. Μέχρι στιγμής, άλλοι 2 δημοσιογράφοι-συγγραφείς ετοιμάζονται μεμονωμένα να επισκεφθούν τον προορισμό.

Τόσο το ενδιαφέρον για τον προορισμό όσο και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων και επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο press trip, έδωσαν διαβατήριο για ένα ακόμη οργανωμένο press trip και όσα μεμονωμένα προκύψουν, το Μάιο του 2015. Παράλληλα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω στο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, οργανώνει την προβολή ξενοδοχείων της Βόρειας Ελλάδας μέσω των newsletters που αποστέλλει η διοίκηση του IFWTWA στα μέλη του.

Αναρωτιέμαι αν οι υπεύθυνοι της ενέργειας έφεραν τους Αμερικανούς δημοσιογράφους μια βόλτα στην Ιερισσό και στα περίχωρα να δουν πως «προωθούμε» εμείς τον τουρισμό…