ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΑΠΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

safe_image

Ως γνωστών η προγραμματισμένη επίσκεψη των κατοίκων Σαππών Ροδόπης στις Σκουριές ματαιώθηκε μετά από καταγγελία για παράνομη κίνηση των λεωφορείων που τους μετέφεραν(!). Ευτυχώς πρόλαβαν να δουν το μεγαλύτερο μέρος του μεταλλευτικού επενδυτικού σχεδίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική στην Ολυμπιάδα και το Μάντεμ Λάκκο.

Είδαν και κατάλαβαν πως πολλά από αυτά που διαδίδονται στη Θράκη περί μεταλλείων είναι παραμύθια και αντιμεταλλευτική προπαγάνδα. Με τα ίδια τους τα μάτια είδαν το υπέροχο φυσικό τοπίο της ΒΑ Χαλκιδικής να συνυπάρχει αρμονικά το με μια πανάρχαια παραγωγική δραστηριότητα, την μεταλλευτική. Είδαν εγκαταστάσεις πλήρως εκσυγχρονισμένες και επικαιροποιημένες με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Αναρωτήθηκαν γιατί ο αναπτυξιακός πυρετός που έχει καταλάβει τα μεταλλευτικά χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής δεν μπορεί να έρθει και στη Θράκη και ιδιαίτερα στη Ροδόπη, όπου η ανεργία και ο ξενιτεμός θερίζουν, ενώ εδώ τείνουν να εξαλειφθούν.

Η επένδυση στις Σάπες είναι «παγωμένη» κοντά 20 χρόνια(!). Μήπως ήρθε η ώρα να φυσήξει κι εκεί ο άνεμος της ανάπτυξης και της δημιουργίας που ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την ευημερία που απολαμβάνουν οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη;

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο από την επίσκεψη των κατοίκων των Σαπών στις εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας και το Μαντέμ Λάκκου, εδώ