Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ…

149162-screen_shot_2014-02-19_at_1.19.50_p.m.

Η εφημερίδα Ακρόπολη απέδειξε περίτρανα αυτό που επανειλημμένως τονίζουμε εδώ και μήνες: Κάποια ΜΜΕ και κάποιοι δημοσιογράφοι επιθυμούν διακαώς την ένταση και την αναμπουμπούλα στο δήμο Αριστοτέλη, για να έχουν υλικό να γεμίζουν τις σελίδες τους και για να γλύφουν επίδοξους αστέρες της αντιπολίτευσης, τους οποίους υποστηρίζουν.

Έτσι, σήμερα, δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Χρήστος Πάχτας έπρεπε να στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία σε μια συγκρουσιακή πολιτική με άξονα την διαμάχη των μεταλλείων… Θα έπρεπε να αναφέρει, λέει η Ακρόπολη, «αστυνομοκρατία, συλλήψεις, διώξεις, παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ΜΑΤ και δακρυγόνα». Στεναχωριέται η Ακρόπολη που ο δήμαρχος αναφέρεται «μόνο» στο έργο του: «Κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστώντας πλεονασματικό έναν υπερχρεωμένο δήμο (χρέος 160%), απελευθερώνοντας έτσι νέες δυνατότητες άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής με ίδιους πόρους. Εξασφαλίσαμε, για να τροφοδοτήσουμε με έργα ανάπτυξης και πνοής, έργα των 160 εκατομμυρίων ευρώ, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τις επόμενες γενιές χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του δήμου . Καταφέραμε να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Να αναδείξουμε τη μοναδική μας παγκόσμια κληρονομιά. Πετύχαμε να αφήσουμε πίσω μας τη φτώχεια και την ανεργία. Να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή , κόντρα ακόμα και στα μεγάλα συστημικά MME, που ακόμη κι αυτά έχουν δει τη διχόνοια μεταξύ των κατοίκων. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά από άπνοια ανάπτυξης εδώ φύσηξε άνεμος ευοίωνος, άνεμος προοπτικής και ελπίδας».

Αυτά όμως, δεν πουλάνε…. Δεν αρέσει στην Ακρόπολη που ο δήμαρχος άλλαξε σελίδα και κοιτάει μπροστά. Θέλει Κάκαβο, Ιερισσό, Γαλάτες, βανδαλισμούς, καταστροφές, κοινωνική διχόνοια… Αυτά που πουλάνε, μπας και σπρώξει κανένα φύλλο και ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της λίστας με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων… Σαν μια άλλη Espresso ανακαλύπτει ανύπαρκτα σκάνδαλα περί «υψηλών επιχορηγήσεων που λαμβάνει ο Δήμος Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός και την Eldorado Gold», και ανασκάπτει το πολιτικό παρελθόν του νυν δημάρχου προσάπτοντάς του ενέργειες για τις οποίες έχει απαλλαγεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Μπράβο, υπόδειγμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας… Και εις ανώτερα…