ELDORADO GOLD: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ…»

Typou-Saloniki2

Στην σημερινή (2/4/2013) συνέντευξη τύπου εκπροσώπων της Eldorado Gold σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο κος Εντουάρντο Μούρα, αντιπρόεδρος της Eldorado Hellas, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία είναι αποφασισμένη να μείνει και τα πρόσφατα σενάρια περί αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα οφείλονται σε παρανοήσεις εκ μέρους μερίδας δημοσιογράφων. Εξάλλου, όπως δήλωσε, εκτός από τις επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία το τελευταίο 12μηνο στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και Θράκης, ο προγραμματισμός της για την επόμενη πενταετία προβλέπει την τοποθέτηση κεφαλαίων 1 δισ. στα δύο μεταλλεία.

Ο κος Μούρα τόνισε ότι η Eldorado τριπλασίασε σε έναν χρόνο τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε τα λεγόμενά του με την παράθεση επιπλέον αριθμών: σε πλήρη παραγωγική φάση, η εταιρεία θα πραγματοποιεί εξαγωγές ύψους 1 δισ. δολ. ετησίως από την Ελλάδα, ενώ η επένδυση αυξάνει τη ρευστότητα στη Βόρεια Ελλάδα κατά 800.000 ευρώ ημερησίως. Επανέλαβε ότι η εταιρεία έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή 50 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων και αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις μέρους των κατοίκων απέναντι στην επένδυση, ο κ. Μούρα επισήμανε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κατοίκων Δήμου Αριστοτέλη, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι μια «ηχηρή μειοψηφία» κατοίκων είναι κατά της επένδυσης. Κατέληξε δε, «είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε ορθολογικό διάλογο, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και όσων αντιδρούν».

Στην συνέντευξη το λόγο πήρε και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Πέτρος Στρατουδάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα η εταιρεία θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα μετά την κρίση που «θα υπογράψει αυξητική εργοστασιακή σύμβαση» και πρόσθεσε ότι η μόνη έγνοια της εταιρείας είναι η αντιπαράθεση για την επένδυση να μη μεταφερθεί σε κοινωνικό επίπεδο.